| Prima editie Savip |
|
|
| Scris de Administrator | |||
| Vineri, 29 Octombrie 2010 09:00 | |||
|
Cu ocazia primei editii a salonului de vanatoare SAVIP am avut ocazia sa intalnesc oameni deosebiti.
La standul producatorului de acesorii din piele m-am oprit placut uimit, am vazut lucruri pe care mi le doream de mult timp si nu stiam unde pot gasi asa ceva. Pe o cromatica de maro stateau expuse zeci de modele de cartusiere, tolbe, curele de arma, scaunele, rucsaci, acesorii pentru caini, intr-un cuvant ... cu ce-i sta bine vanatorului. Nu m-am putut abtine sa nu intru sa ma uit si sa ating aceste produse, dupa cum spunea un prieten bun - sunt produse de “o viata de om normal”. Piele naturala groasa de cea mai buna calitate, lucrata cu multa atentie, cusaturi batute uniform iti iau ochii, te fac sa ti doresti cate un produs din fiecare, ca deeeee toate-s trebuincioase unui vanator pasionat. Am ramas uimit ca magazinele sunt invadate de produse chinezesti de neopren si panza, si genul acesta de produse lucrate cu multe daruire sunt accesibile numai unui mic segment de vanatori care stiu de ele. Observ ca incet incet verdele uni vanatoresc, tolba vanatoreasca si arma clasica cu doua tevi, in Romania incep sa piarda teren in fata hainelor camo, a rucsacului cat mai incapator si a armelor semiautomate. Un alt stand pe langa care nu puteai trece fara sa-ti fure ochii este cel al artistului aradean Alexandru Blaj. Un sanctuar dedicat modului in care un trofeu trebuie pus in valoare. Veritabile opere de arta sculpturile Dl-lui Blaj dau trofeului o nota de eleganta iesita din comun. Cutite de tot felul cu gravuri executate manual fie in fildes fie in corn de cerb sunt dovada vie a maiestriei artistului aradean.
M am gandit sa scriu aceste randuri pentru acei vanatori pasionati care au acea chemare ancestrala pentru vanatoare si pun pret pe acele valori care tin de etica si de aceasta pasiune care trebuie conservata si transmisa catre urmasii nostri.
|
|||
| Ultima actualizare în Vineri, 29 Octombrie 2010 09:18 |